søndag 19. desember 2010

Restesokker


Når man strikker mye ender man alltid opp med restegarn. Heldigvis bruker jeg mye ullsokker, så jeg kan lage enkle, ikke fullt så fine, sokker til eget bruk av noe av restegarnet.
De brune har jeg strikket på pinne 3 med super wash og sportsgarn (eller en av de eller noe sånt) fra Europris og de andre på pinne 4.5 med litt brunt og beige av TP-garn, det med sauer utenpå (det samme som i tovede selbuvotter), grønt og blått av et garn fra Europris jeg ikke husker hva heter, men det ser ut som super wash bare litt tykkere. Det grå vet jeg ikke hvor jeg har fått fra.
På begge sokkeparene har jeg brukt short row heel. Se innlegg om sokkehæl.

På pinne 3 legger jeg opp 14m på hver p (= 56m) og på p 4.5 legger jeg opp 12m på hver p (= 48m). Det passer til en damefot (skostr 38-40).

Som regel liker jeg å strikke sokker med ribbemønster hele veien oppå foten, men på de brune sokkene her bestemte jeg meg for å prøve å strikke uten ribbe, det endte med at de ble litt store rundt foten så de ser littposete ut. Det var også da jeg først lærte med short row heel, så jeg har bommet litt på den røde hælen. Jeg har fortsatt strikket ribbestrikk øverst: 2r, 2vr.

På de blå og grønne har jeg derimot fortsatt ribbestrikket helt ut til der tåa begynner, men strikker fortsatt glattstrikk under. Her har jeg bare 1r, 1vr i ribba. Jeg synes dette blir finest når jeg bruker såpass tykke pinner og garn.


3 kommentarer:

  1. Du kan ikke legge ut hvordan man strikker tååå da.. tåa mi blir liksom aldri no fin :/

    SvarSlett
  2. Will do :D Snart.. etterhvert...

    SvarSlett