torsdag 10. februar 2011

Short row heel

Som tidligere nevt foretrekker jeg å strikke heltypen som kalles short row heel. Her kommer oppskriften:

Rad 1 Når du har strikket ned til der helen skal begynne strikker du rett over to av pinnene. Videre strikkes det glattstrikk fram og tilbake over disse to pinnene, jeg synes det blir enklere da å ha alle maskene på én pinne.

Rad 2: Snu og strikk vr tilbake, men ikke strikk den siste masken.
Rad 3: Snu, ta den første m løst av, strikk r hele veien, men ikke strikk den siste masken.
Rad 4: Snu, ta den første m løst av, strikk vr, men ikke strikk de to siste m.
Rad 5: Snu, ta den første m løst av, strikk r, men ikke strikk de to siste m.
Fortsett å strikke glattstrikk (rett ene veien, vr andre veien) og strikk én færre maske hver gang til du har ca en helbredd igjen med masker på pinnen. Med pinne 4 har jeg strikket til det er 8 eller 9m igjen, på pinne 2,5 13-14m, p3 blir da 10-12m.

Nå skal helen din se ut som en trekant som har fått kappet av toppen. Det skal strikkes glattstrikk videre også, men nå skal vi hente opp igjen maskene vi har satt av.

Strikk fram til første maske du ikke strikket forrige gang, mellom venstre og høyre pinne skal du plukke opp en maske. Sett den på venstre pinne og strikk den sammen med den masken du tidligere ikke strikket. Det er ikke så viktig om du vrir den nye masken eller ikke.

Strikk tilbake og gjør det samme på den neste siden. Strikk så glattstrikk videre og hent én ny maske i hver ende av arbeidet, strikk de alltid sammen med en opplukket maske, så unngår du hull.

Når du har hentet alle maskene opp igjen, strikker du videre rundt foten på sokken.

Det blir pent, du bruket lite garn, lite tid og det inneholder ingen felling!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar