lørdag 6. november 2010

Heklede blomster 1

Heklede blomster er kanskje det mest populære å hekle, det finnes utallige ulike blomster man kan hekle, dette er en av de mer vanlige blomstene, og kan varieres på mange måter (antall masker varierer størrelsen på blomsten, stavene i kronbladene kan byttes ut med fm eller dobbeltstaver for mindre eller større kronblader osv. ). Jeg kommer til å poste en del flere typer blomster etter hvert, og alt de kan brukes til :)
Hvis du er veldig hekta på blomsterhekling, eller bare kunne tenke deg å lære mer om å hekle (og strikke) blomster og andre småting anbefaler jeg boka "100 blomster - strikking & hekling".

Jeg poster dette spesielt for Live som nettopp har lært å hekle, så hun kan finne oppskriften på blomsten hvis hun trenger det, men også for alle andre som vil lære en type heklet blomst (for forkortelser m.m. se Lær å hekle!).


Garn: Cotton Viscose, farge: sølv-turkis-ish, heklenål 3

1. omg: 4lm, 1kjm som setter sammen til ring.

2. omg: 6fm om ringen, 1 kjm i første fm

3. omg: *3lm, fm i neste fm fra forrig omg*, gjenta *...* totalt 6 ganger = 6 lm-buer, 1kjm i første lm.

4. omg: *1fm om 1. lm-bue, 3st, 1fm*, gjenta *...* rundt hver lm-bue = 6 kronblad, 1kjm i første fm.

Nå er den innerste blomsten ferdig, hvis du vil kan du bare ha den sånn.
For å hekle den ytterste blomsten må man brette kronbladene mot seg, ett og ett ettersom man hekler. Start med det kronbladet der tråden er.

5. omg: start med 1fm i 1. fm fra 2. omg (det kan være litt vanskelig å treffe akkurat fm, det viktigste er å få nåla gjennom der kronbladet er festet til midten av blomsten, og tilbake igjen med hentet tråd), *5lm, 1fm i neste fm fra 2. omg* gjenta *...* totalt 6 ganger = 6 lm-buer, 1kjm i første lm.

6. omg: *1fm om 1.lm-bue, 5fm, 1fm*, gjenta * totalt 6 ganger = 6 store kronblad, kjm i første fm, klipp av tråden og dra den igjennom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar